X

NOVI iOS 11 ŽE NA VOLJO ZA VAŠ IPHONE ALI IPAD

Apple je namreč zainteresiranim uporabnikom omogočil naložitev javne beta verzije iOS-a 11.

Gre za različico, ki še ne predstavlja končnega produkta, temveč je namenjena testiranju pri večjem številu uporabnikov z namenom odkritja različnih napak. Zato Apple zainteresiranim uporabnikom ponuja beta verzijo pred uradno predstavitvijo, ki bo jeseni.

Beta verzijo programa si lahko naložijo vsi, ki uporabljajo najmanj iphone 5S, ipad mini 2 ali ipad air. iOS 11 si lahko namestite preko Applove spletne strani beta.apple.com, ki jo morate poiskati v brskalniku naprave, na katero želite naložiti beta verzijo. Pred namestitvijo je priporočljivo narediti varnostno kopijo podatkov z vaše naprave.

Novi iOS 11 prinaša več sprememb. Prenovljena je Applova trgovina z aplikacijami app store, s tem tudi nov način prodaje novih aplikacij. Nova je tudi aplikacija photos, ki omogoča shranjevanje fotografij in video posnetkov v novem formatu, ki zavzame manj spominskega prostora na napravi. Virtualna asistentka Siri postaja bolj človeška in manj robotska. V settings si lahko sami nastavite bližnjice…

Veliko sprememb prinaša novi iOS 11 pri tablicah ipad. Nov dock ob spodnjem delu ekrana omogoča hiter preklop med aplikacijami. Možnost je hkratne uporabe treh različnih aplikacij hkrati.

 

POVSEM NOVI APP STORE

Novi App Store vam pomaga odkrivati nove aplikacije in igre. Osredotočena je na področnosti, ki jih potrebujete pri odločitvi

SPOROČILA (MESSAGES) 

Priti do aplikacije s sporočili z nekaj kliki. Čustveni simboli čisto pri roki.

AIRPLAY 2

Z novim AirPlay 2 lahko nadzorujete vaš domači avdio sistem in zvočnike po vsej hiši.

NADZORNI CENTER (CONTROL CENTRA)

iOS 11 vam omogoča nastavitve Control Centra po vašem okusu.

ZAKLENJEN ZASLON (LOCK SCREEN)

SKENIRANJE (SCAN AND SIGN)

Nova funkcija skeniranja dokumentov samodejno zazna in skenira dokument, obreže robove in odstrani vse nagibe ali bleščanja.

NE MOTI KO VOZIM (DO NOT DISTURB WHEN YOU’RE DRIVING, JUST DRIVE)

Ljudje, ki vas bodo hoteli kontaktirati bodo avtomatično obveščeni da vozite.

ZEMLJEVIDI (MAPS)

Novi zemljevidi vam omogočajo podroben pogled notranjosti več 100 večjih letališč in nakupovalnih središč po vsem svetu.

QUICKTYPE TIPKOVNICA

Tipkanje sporočil z eno roko, ko z drugo držite kavo. Preprosto izberete enoročno tipkanje.

FOTO APARAT (CAMERA)

Novi filtri so še bolje profesionalizirali slike. Portretne fotografije so še bolj izrazite.